Bazı Uygulamalara Ait Kullanım Bilgileri Güncellendi Nedir?

Teknoloji devi Google, sadece şüpheli olarak görünen şifreli bildirimleri ile bazen kullanıcıları korkutmaktadır. Kullanıcılar bu bildirimlerin ne anlama geldiğini öğrendikleri zaman ise korkuları son bulmuş olur. “cihaz bağlandı bazı uygulamalara ait kullanım bilgileri güncellendi” bildirimi ise bunlardan birisidir. Peki bu ne anlama gelir? Google bu bildirimi göndererek kullanıcıya ne mesaj vermektedir. Bildirim, herhangi birinin cihazınıza girip bilgileri güncelleyip güncellemediğini mi söylemektedir. Tüm bu düşünceler içindeyseniz, içiniz rahat olsun çünkü bu bildirim kesinlikle böyle bir şey değil.

İLAN

Peki bildirim ne anlama gelir?

Bazı Uygulamalara Ait Kullanım Bilgileri Güncellendi

Çok basit bir ifade ile açıklayalım: “cihaz bağlandı bazı uygulamalara ait kullanım bilgileri güncellendi” bildirimi, Google Play Store (veya Google hesabızın) sunucusuna bağlandığını ve daha senkronize edilmemiş yani eşleştirilmemiş verileri sunucuyla eşleştirdiği anlamına gelmektedir.

İLAN

Bildirim bir virüs mü yoksa casus yazılım mı?

Yukarıda açıkladığımız gibi bu bildirim Google hesabınızla oturum açtığınız zaman verilerinizi eşleştirilmesi anlamına gelmektedir. Kesinlikle kötü amaçlı bir yazılım veya casus bir virüs değildir. Endişelenmenizi gerektirecek herhangi bir durum yoktur.