2014 Yılının En İyi Akıllı Telefonu Belli Oldu!

2014 yılında akıllı telefonlar arasında kıyasıya bir savaş yaşandı. Bazı akıllı cihazlar çok ün yaparken bazıları sınıfta kaldı. İşte AnTuTu firmasının yaptığı araştırmaya göre bizim cihazları canlandıran CPU, GPU, ROM ve diğer şeylere göre yaklaşık 160 ülkeden olan insanları içeren dikkat çekici veritabanı tarafından toplanan 2014 yılının en iyi 10 akıllı telefon listesini sundu. Listenin ilk sırasında biraz sürpriz bir şekilde Meizu MX4 akıllı telefonu geliyor. Şöyle ki son geçen yıl güçlü 6595 okta-çekirdekli SoC MediaTek MT sayesinde fazla konuşulanlardan olan bu akıllı telefon liderliği eline almış görünüyor.

ADVERTISING

Motorola atakta!

Ardından ikinci sırada Motorola Nexus 6 yer alıyor ve hemen ardından Samsung ikilisi Galaxy Alpha (Snapdragon 801 ile olan varyantı) ve Galaxy Note 4 var. Listenin sonraki sıralarında One OnePlus, Xiaomi Mi4, HTC One (M8), Huawei Ascend Mate 7, Nubia Z7 Max ve listenin kapanışında yani 10. sırada Galaxy S5 akıllı telefonunun olduğunu görüyoruz.

Çinli Akıllı Telefon Markaları Piyasa’ya Hakim

Bu listenin 10 modelinden 5 – nin Çin kökenli markaları temsil etmesi gerçekten çok ilginc. Zaten son zamanlarda Meizu, Xiaomi, Huawei ve ZTE gibi markaların giderek uluslararası sahnenin kahramanları olduğunu görebiliyoruz. Bu sıralamadı LG ve Sony gibi yüksek sınıf telefonlarının olmaması hakketen çok şaşırtıcı. Sıralamanın 10 telefonundan 3 ise Samsung markasına ait ama son ayların fazla konuşulan ve kullanılan telefonlarından olan Galaxy S5 beklenildiğinden çok geride tam 10. sırada yer alıyor.

İlk sıra hariç (MediaTek) Qualcomm’un mobil cihazlar için SoC panoramasının kraliçesi olduğunu görüyoruz.
Son olarak, aşağıda size 2013 ve 2014 yılının en iyi telefonlarının sıralamasının kıyaslanmış resmini veriyoruz.

ADVERTISING

Comments are closed.